Reseptit

Eteläafrikkalainen perunasalaatti

22.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 sipulia
tilkka öljyä
8 keitettyä perunaa
1 dl juustoraastetta
(1 dl biltong- eli kuivalihasuikaleita)

kastike:

1/2 dl öljyä
1-2 rkl viinietikkaa
1-2 rkl mangochutneya
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Eteläafrikkalainen perunasalaatti maistuu grilliruokien lisukkeena.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi, mutta älä päästä niitä ruskistumaan.

Kuori ja kuutioi perunat. Sekoita sipulit, perunat, juustoraaste (ja kuivaliha) keskenään.

Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike salaatin joukkoon.

Vihje: Biltong on eteläafrikkalaista kuivalihaa, jonka valmistukseen käytetään strutsia, riistaa tai naudanlihaa. Kotioloissa sen voi korvata kuivatulla porolla tai beef jerkyllä eli kuivatulla naudanlihalla. Salaattiin voi myös käyttää hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, ellei halua lisätä siihen lihaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *