Reseptit

Frittiahvenet

Rapeaksi friteeratut ahvenfileet ja makean kirpeät, sitrusvoissa paahdetut punajuuret ovat loistava makupari.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahvenfileitä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 valkuainen
  • 1.5 dl vettä tai olutta
  • 1 rkl tillisilppua
  • sormisuolaa

Friteeraukseen

  • 5 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Valmista frittiahvenet näin:
1. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja leikkaa parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Sekoita jauhot ja neste tasaiseksi taikinaksi. Lisää tillisilppu ja mausta kevyesti valkopippurilla. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

2. Kaada öljy pieneen, paksupohjaiseen kattilaan. Öljyä pitää olla vähintään sen verran, että se ulottuu viiden sentin korkeudelle pohjasta. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun valkoinen leipäpala ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa.

3. Kasta kalapalat taikinaan ja kypsennä aina pari palaa kerrallaan kullanruskeiksi. Nosta kalapalat talouspaperin päälle valumaan. Mausta kala sormisuolalla. Tarjoa heti.

X