Reseptit

Gratinoidut lammaspihvit ja vihreä höystö

Ulkofileestä valmistettavat lammaspihvit tarjoillaan vihreän höystön kera.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lampaan ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl tuoretta silputtua minttua
  • 150 g vuohenjuustoa (esim President 10 %)

vihreä höystö:

  • 1 ps tuoretta pinaattia
  • 1/2 ps rucolaa
  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Gratinoidut lammaspihvit tarjotaan vihreän höystön kera.

1. Leikkaa fileet noin 5 cm:n paksuisiksi pihveiksi ja ruskista ne nopeasti kuumalla pannulla. Mausta kevyesti suolalla.

2. Pilko pihvien päälle vuohenjuustoa ja ripottele pinnalle kevyesti mustapippuria.

3. Kypsennä pihvejä uunissa grillivastusten alla tai käytä 200-asteisen uunin ylälämpöä 10 min. Ripottele päälle minttusilppua. Jos haluat pihveistä kypsempiä, lisää paistoaikaan 3–8 minuuttia.

4. Huuhdo pinaatti ja kuivaa talouspaperilla. Kuumenna öljy pannulla ja murskaa valkosipuli pannulle. Lisää pinaatti ja kuumenna hetki. Kääntele sekaan rucola sekä basilikanlehdet, lämmitä hetki. Mausta höystö sitruunalla, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

Huom. Kuvan lampaan ulkofilee ei ole vielä gratinoitu, vaan paistettu kevyesti.

X