Gratinoidut nauriit
Syksyinen ruokapöytä rakentuu ihanista juureksista. Gratinoidut nauriit ovat juustoinen ruokalaji, jossa maistuu valloittava muskottipähkinä.
Ainekset
- 6 keskikokoista naurista
- 3 perunaa
- 2 tl rypsiöljyä
- 2 dl (rasvatonta) maitoa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g (kevyt)juustoraastetta
- hiven muskottipähkinää
- nippu ruohosipulia
koristeeksi:
- 100 g siitakesieniä
- 1 tl rypsiöljyä
- muutama oksa kirveliä
Valmistusohje
Gratinoidut nauriit tarjoillaan siitakesienten kera.
1. Leikkaa nauriista siivut pois juuripuolelta ja tasoita naatit niin, että nauriit pysyvät pystyssä. Koverra sisukset esimerkiksi palloraudalla.
2. Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä nauriiden sisusten kanssa. Valuta keitinvesi pois ja lisää rypsiöljy.
3. Soseuta peruna-naurisseos ja lisää joukkoon kuumennettu maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta muskotilla ja ruohosipulilla.
4. Täytä koverretut nauriit kukkuroilleen. Gratinoi 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
5. Paista sieniä hetki teflonpannulla rypsiöljyssä. Koristele nauriit sienillä ja kirvelillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous