Reseptit

Gratinoidut nauriit

Syksyinen ruokapöytä rakentuu ihanista juureksista. Gratinoidut nauriit ovat juustoinen ruokalaji, jossa maistuu valloittava muskottipähkinä.

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Pauliina Salonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 keskikokoista naurista
  • 3 perunaa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2 dl (rasvatonta) maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g (kevyt)juustoraastetta
  • hiven muskottipähkinää
  • nippu ruohosipulia

koristeeksi:

  • 100 g siitakesieniä
  • 1 tl rypsiöljyä
  • muutama oksa kirveliä

Valmistusohje

Gratinoidut nauriit tarjoillaan siitakesienten kera.

1. Leikkaa nauriista siivut pois juuripuolelta ja tasoita naatit niin, että nauriit pysyvät pystyssä. Koverra sisukset esimerkiksi palloraudalla.

2. Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä nauriiden sisusten kanssa. Valuta keitinvesi pois ja lisää rypsiöljy.

3. Soseuta peruna-naurisseos ja lisää joukkoon kuumennettu maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta muskotilla ja ruohosipulilla.

4. Täytä koverretut nauriit kukkuroilleen. Gratinoi 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

5. Paista sieniä hetki teflonpannulla rypsiöljyssä. Koristele nauriit sienillä ja kirvelillä.

X