Reseptit

Gratinoidut perunat

Gratinoidut perunat ovat loistava leffaillan ruoka sohvalla nautittavaksi, mutta ne sopivat myös broileri- ja kalaruokien lisukkeeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoidut perunat

  • 6-8 jauhoista uuniperunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Täyte

  • 150 g cheddarjuustoraastetta
  • 50 g sinihomejuustoa muruina
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)

Valmistusohje

Gratinoidut perunat tehdään helposti näin:

1. Pese ja halkaise perunat. Lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Valuta perunoiden pinnoil­le oliiviöljy ja mausta suolalla. Paahda perunoita 220-­astei­sessa uunissa noin 30 minuut­tia.

3. Sekoita juustot, kananmu­nat ja persilja keskenään. Mausta ripauksella chilikas­tiketta.

4. Jaa seos paistuneiden peru­noiden päälle ja jatka paista­ mista vielä noin 10 minuuttia.

5. Tarjoa gratinoidut perunat raikkaan salaatin kera tai lisukkeena kana-­ tai kalaruoille.

Katso myös: Gratinoidut perunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X