Reseptit

Gratinoidut uuniperunat

19.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 jauhoista perunaa
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 kananmuna
200 g juustoraastetta
ripaus cayennenpippuria
1 tl oreganoa

Lisäksi:

200 g minitomaatteja
3 rkl basilikaa hienonnettuna
tilkka rypsiöljyä
tilkka balsamicoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

Jos pidät vahvoista mauista, gratinoi uuniperunat gruyere- tai appenzzeller-juustoraasteella.

1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Sipaise pinnoille öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita perunat 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

2. Sekoita kananmuna ja juustoraaste keskenään. Mausta seos cayennenpippurilla ja oreganolla. Ota perunat uunista ja jaa juustokuorrutus perunoiden pinnoille. Gratinoi perunoita vielä toiset 20 minuuttia.

3. Halkaise minitomaatit ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika, öljy ja balsamico. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

4. Tarjoile gratinoidut uuniperunat tomaattisalaatin kera.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi