Reseptit

Grillattu kuhacarpaccio ja inkivääri-salottivinaigrette

16.6.2014 Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 mahdollisimman tuoretta nahallista murtovesi-kuhafilettä (käytä sisävesien kuha pakkasen kautta)
sormisuolaa
pippuria

Inkivääri-salottivinaigrette:

1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl mietoa oliiviöljyä
1 rkl rypäleensiemenöljyä tai muuta neutraalia öljyä
1 tl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl (tamari)soijaa
1/2 tl hienoksi raastettua inkivääriä
1 rkl hienonnettua salottisipulia

Valmistusohje

Tämä Masterchef Kira Åkerströmin herkullinen ”Grillattu” kuhacarpaccio maistuu kevyenä alkuruokana, eikä vaadi grilliä lainkaan.

1. Voit halutessasi pakastaa kuhafileitä vuorokauden ajan, mutta murtovesikuhan kanssa se ei ole välttämätöntä. Jos kuitenkin pakastat fileet, katso ohjeen kohtaa 4.

2. Leikkaa fileiden keskiruodot pois v-viillolla ja leikkaa sitten fileet halki siitä, mihin v-viilto loppuu. Voit pakastaa ruodolliset osat ja käyttää ne myöhemmin esimerkiksi kalakeitossa.

2. “Grillaa” kuhalle kaunis pinta tohottimella. Jos et omista tohotinta, voit jättää tämän vaiheen väliin.

3. Fileeraa ohuita viipaleita kalan pääpuolesta aloittaen. Aseta viipaleet kauniisti lautaselle. Ripottele päälle sormisuolaa. Tarjoile inkivääri-salottivinaigretten kanssa.

4. Jos päätät pakastaa kuhan, poista fileistä ensin nahka ja ruodot v-viillolla. Levitä työpöydälle kelmu ja aseta kuhafileet siihen päällekkäin. Rullaa tiukalle rullalle ja pakasta.

5. Leikkaa kohmeisesta kuhasta ohuita siivuja ja aseta vadille. Anna siivujen sulaa ja tarjoile vinaigretten kanssa.

Inkivääri-salottivinaigrette: Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna levätä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään tunnin verran.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *