Reseptit

Grillattu lohi ja kurkkusalsa

Marinadi antaa grillattuun loheen mukavan maun. Rasvaisen kalan lisäkkeenä maistuu raikas kurkkusalsa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 lohipalaa

marinadi:

  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • rouhittua viherpippuria

pinnalle:

  • mineraalisuolaa

Kurkkusalsa:

  • 1/2 tuoretta kurkkua
  • 2 tomaattia
  • 1 chili tai 2-3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2-3 kevät- tai nippusipulia
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl öljyä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi lohipalojen päälle. Anna maustua noin puoli tuntia.

Tee lohipalojen maustuessa salsa. Huuhdo ja kuutioi kurkku sekä tomaatit. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja hienonna chilinpuolikkaat. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita keskenään kaikki salsan aineet ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Ota lohipalat marinadista ja grillaa niitä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta kypsät lohipalat maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla.

X