Reseptit

Grillattu mustekala sahramimajoneesin kanssa

Hauduta mustekalaa ennen grillausta uunissa pari tuntia.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu mustekala ja sahramimajoneesi

  • 500 g mustekalaa eli seepiaa
  • 2 dl öljyä
  • 2 dl vettä
  • muutama oksa timjamia
  • 2-3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • sahramilla maustettua majoneesia

kevätvihanneksia maun mukaan

  • 1 nippu parsaa
  • 1/2 nippu retiisejä
  • 4 pieniä latva-artisokkia
  • 1/2 - 1 kesäkurpitsaa
  • vettä
  • suolaa
  • sitruunaa

Valmistusohje

Grillattu mustekala tehdään näin:

Sekoita öljy, vesi, timjami ja valkosipuli uunivuoassa ja hauduta mustekaloja seoksessa 200-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Jäähdytä ja poista nahka.

Tee mustekalalle kasvislisuke kevätvihanneksista. Käytä esimerkiksi pieniä latva-artisokkia, vihreää parsaa, kevätsipulia, huhtasieniä, nippuporkkanoita, mininauriita ja -kesäkurpitsoita, retiisejä yms.

Irrota artisokista suurimmat lehdet. Poista varsi kääntämällä, jolloin poistuu myös osa parrasta. Leikkaa kärjestä neljäsosa pois. Pane käsitellyt artisokat odottamaan sitruunaveteen.

Keitä artisokat suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Puhdista muut kasvikset. Kuori parsat ja leikkaa muut annospaloiksi. Ryöppää kasvikset suolalla maustetussa vedessä ennen grillausta. Ilman ryöppäystä ne palavat ennen kypsymistä.

Grillaa mustekala ja kasvikset. Ripottele niille suolaa. Tarjoa grillattu mustekala sahramilla maustetun majoneesin kanssa. Jos haluat oikaista käytä valmismajoneesia ja mauste se ripauksella sahramia. Jos aikaa on, kannattaa valmistaa majoneesi itse.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään tulinen sahramimajoneesi

X