Reseptit

Grillattuja kasviksia ja fetajuustoa

4.6.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 punasipuli
0.5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1.5 rkl hunajaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria
3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
3 rkl minttua hienonnettuna
200 g fetajuustoa

Valmistusohje

Grillatut kasvikset ja fetajuusto sopivat tässä muodossaan myös lämpimäksi grillattujen pitaleipien täytteeksi.

1. Pese vihannekset ja kuivaa ne. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja laita foliovuokaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja sekä suolaa ja mustapippuria. Nosta vuoka grilliin ja grillaa kasviksia välillä hieman käännellen niin, että ne kuumenevat, mutta niissä säilyy vielä purutuntuma.

2. Nosta vuoka grillistä ja jäähdytä hieman.

3. Kääntele kasvisten joukkoon sitruunan raastettu kuori, lehtipersilja ja minttu.

4. Murenna päälle fetajuusto ja tarjoile.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *