Reseptit

Grillatut hedelmänyytit

Grillatut hedelmänyytit ovat kätevä jälkiruoka silloin, kun jälkiruokaa ei ole ehtinyt valmistaa etukäteen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 persikkaa tai nektariinia
  • 2 omenaa
  • 4 tuoretta luumua
  • 0.5 dl inkiväärinmakuista siirappia

Lisäksi:

  • foliota

Valmistusohje

 

Paloittele persikat tai nektariinit ja poista kivet. Kuori ja halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Halkaise luumut ja poista kivet.

Mausta hedelmät siirapilla ja pane ne neljän kaksinkertaisen folioarkin päälle. Sulje nyytiksi. Grillaa 5–10 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai sitruunakastikkeen kanssa.

Vihje: Saat grillatuille hedelmänyyteille maukkaan sitruunakastikkeen, kun vaahdotat tölkillisen valmista vanilliinikastiketta ja sekoitat joukkoon yhden desilitran lemon curd -sitruunatahnaa.

X