Grillatut kalahampurilaiset
Grillatut kalahampurilaiset maistuvat viikonlopun lounaspöydässä. Halutessasi voit valmistaa kaupan sämpylöiden sijasta omat hampurilaissämpyläsi.
Ainekset
- 4 hampurilaissämpylää
pihvit:
- 500 g jauhettua kalaa
- 1 muna
- 1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
lisäksi:
- 2 paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- öljyä
- muutama salaatinlehti
- 2 kevät- tai nippusipulia
kastike:
- 200 g kermaviiliä
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 1/2 sitruunan mehu
- sitruunapippuria
- hienonnettua tilliä
- hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
Kermaviilikastike sopii grillattujen kalahampurilaisten kanssa.
Tee ensin pihvit. Sekoita jauhetun kalan joukkoon muna, perunajauhot tai maissitärkkelys sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Tee taikinasta öljytyin käsin neljä pihviä ja säilytä ne jääkaapissa grillaukseen asti.
Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja leikkaa kevät- tai nippusipulit renkaiksi.
Grillaa kalapihvejä molemmilta puolilta noin viisi minuuttia. Voitele paprikanpuolikkaat ja kesäkurpitsaviipaleet öljyllä. Grillaa niitä pihvien kanssa, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Kuumenna sämpylät grillissä.
Sekoita keskenään kaikki kastikkeen aineet.
Pane jokaisen sämpylän täytteeksi pihvi, paprikanpuolikas, kesäkurpitsaviipaleita, salaatinlehtiä ja sipulirenkaita. Valuta joukkoon kastiketta tai tarjoa kastike erikseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous