Reseptit

Grillatut kalahampurilaiset

28.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 hampurilaissämpylää

pihvit:

500 g jauhettua kalaa
1 muna
1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

lisäksi:

2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
öljyä
muutama salaatinlehti
2 kevät- tai nippusipulia

kastike:

200 g kermaviiliä
3 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 sitruunan mehu
sitruunapippuria
hienonnettua tilliä
hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Kermaviilikastike sopii grillattujen kalahampurilaisten kanssa.

Tee ensin pihvit. Sekoita jauhetun kalan joukkoon muna, perunajauhot tai maissitärkkelys sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Tee taikinasta öljytyin käsin neljä pihviä ja säilytä ne jääkaapissa grillaukseen asti.

Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja leikkaa kevät- tai nippusipulit renkaiksi.

Grillaa kalapihvejä molemmilta puolilta noin viisi minuuttia. Voitele paprikanpuolikkaat ja kesäkurpitsaviipaleet öljyllä. Grillaa niitä pihvien kanssa, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Kuumenna sämpylät grillissä.

Sekoita keskenään kaikki kastikkeen aineet.

Pane jokaisen sämpylän täytteeksi pihvi, paprikanpuolikas, kesäkurpitsaviipaleita, salaatinlehtiä ja sipulirenkaita. Valuta joukkoon kastiketta tai tarjoa kastike erikseen.