Reseptit

Grillausresepti: Grillatut broilerin rintafileet ja kasvikset

10.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 broilerin rintafileetä

marinadi:

1/2 dl öljyä
1/2 dl Teriyakikastiketta
1/2 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

2 eriväristä paprikaa
1 kesäkurpitsa

Valmistusohje

Grillatut broilerin rintafileet ja kasvikset saavat makua hunajasta ja teriyakikastikkeesta.

Pane broilerin rintafileet muovipussiin tai matalaan astiaan. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada suurin osa marinadista broilerin päälle. Kääntele fileitä niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Sulje pussi tai peitä astia ja anna lihan maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Huuhdo ja halkaise paprikat. Leikkaa paprikanpuolikkaat kahteen osaan. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa se viipaleiksi. Pane vihannekset matalaan astiaan ja voitele ne lopulla marinadilla.

Ota broilerin rintafileet marinadista ja kuivaa niiden pinta hyvin. Grillaa rintafileitä molemmilta puolilta noin viisi minuuttia. Grillaa myös vihannekset molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo