Reseptit

Halloumiranskalaiset ja lämmin kasvissalaatti

Paistetut halloumitikut eli halloumiranskalaiset ovat nyt hittiruokaa. Suolainen juusto maistuu mainiolta lämpimän kasvissalaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Halloumiranskalaiset ovat koukuttavia, mutta eivät mitään kevytruokaa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Halloumiranskalaiset:

  • 1 pkt halloumia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppu- tai pankojauhoja
  • öljyä paistamiseen

Salaatti:

  • 1 prk käyttövalmiita linssejä
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoa
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl silputtua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa halloumi reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja kääntele tangot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

2. Huuhtele linssit siivilässä. Leikkaa porkkanat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika. Kuumenna öljy pannulla, lisää kasvikset ja paista kaksi minuuttia. Lisää linssit, kuumenna ja mausta seos balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa.

3. Kaada pannulle noin puolen sentin kerros öljyä ja paista halloumiranskalaiset kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

X