Halloumiranskalaiset ja lämmin kasvissalaatti
Paistetut halloumitikut eli halloumiranskalaiset ovat nyt hittiruokaa. Suolainen juusto maistuu mainiolta lämpimän kasvissalaatin kanssa.
Ainekset
Halloumiranskalaiset:
- 1 pkt halloumia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl juustokuminaa
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1 kananmuna
- 1 dl korppu- tai pankojauhoja
- öljyä paistamiseen
Salaatti:
- 1 prk käyttövalmiita linssejä
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoista balsamicoa
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa halloumi reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja kääntele tangot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
2. Huuhtele linssit siivilässä. Leikkaa porkkanat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika. Kuumenna öljy pannulla, lisää kasvikset ja paista kaksi minuuttia. Lisää linssit, kuumenna ja mausta seos balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa.
3. Kaada pannulle noin puolen sentin kerros öljyä ja paista halloumiranskalaiset kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous