Hapanimeläkastike
Hapanimeläkastike sopii esimerkiksi äyriäisten, kanan tai kalan kanssa.
Ainekset
- 500 g (yli)kypsiä tomaatteja
- 1 paprika
- 2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 0.5 dl sokeria
- 2 rkl soijaa
- 0.5 dl viinietikkaa
- pari hyppysellistä chilihiutaleita
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
1. Puolita tomaatit, paloittele paprika ja lohko sipulit. Pane ainekset uunivuokaan ja valuta päälle vähän öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja soseuta kastike sauvasekottimella. Paahtaminen tiivistää kasvisten maun täyteläiseksi.
2. Lisää kastikepohjaan öljy, sokeri, soija, viinietikka ja mausteet. Kuumenna hetki ja tarkista maku. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoamista.
3. Tarjoa esimerkiksi äyriäisten, kanan tai kalan kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous