Reseptit

Hapanimeläkastike

Hapanimeläkastike sopii esimerkiksi äyriäisten, kanan tai kalan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g (yli)kypsiä tomaatteja
  • 1 paprika
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl soijaa
  • 0.5 dl viinietikkaa
  • pari hyppysellistä chilihiutaleita
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puolita tomaatit, paloittele paprika ja lohko sipulit. Pane ainekset uunivuokaan ja valuta päälle vähän öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja soseuta kastike sauvasekottimella. Paahtaminen tiivistää kasvisten maun täyteläiseksi.

2. Lisää kastikepohjaan öljy, sokeri, soija, viinietikka ja mausteet. Kuumenna hetki ja tarkista maku. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoamista.

3. Tarjoa esimerkiksi äyriäisten, kanan tai kalan kanssa.

X