Reseptit

Hapankorppu-vuohenjuusto-tomaattipaistos

Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Rukiiset hapankorput tuovat tomaatti-vuohenjuustopaistokseen ihanan rapeaa ja herkullista twistiä. Tarjoa muhkea kasvisruoka raikkaan vihersalaatin kera.

Ainekset

Hapankorppu-vuohenjuusto-tomaattipaistos:

2 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni romanesco tai kukkakaali
200 g kirsikkatomaatteja
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua basilikaa
jauhettua mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
4 dl tomaattimurskaa
8 kpl hapankorppuja
200 g tuorevuohenjuustoa Petits Chevres Doux tai vuohensalaattijuustoa

Valmistusohje

1. Pane uuni 180 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kaali paloiksi ja puolita kirsikkatomaatit

2 Kuullota pannulle sipulit, mausteet ja kaali. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Hauduta 10 minuuttia ja tarkista maku.

3. Voitele vuoka ja pane pohjalle neljä hapankorppua. Levitä puolet tomaattikastikkeesta, murustele puolet vuohenjuustosta ja ripottele puolet tomaateista. Lado loput hapankorput ja tee seuraavat kerrokset edellisten tapaan. Murustele pinnalle loput vuohenjuustot ja pane vuoka uuniin 45 minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

4. Laita paistos noin 10 minuutiksi vetäytymään pyyhkeen tai alumiinifolion alle. Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme