Reseptit

Hedelmä­-marja­vartaat ja suola­-suklaadippi

Tee helppo kesäjälkkäri vartaisiin pujotetuista hedelmistä ja marjoista. Dippinä toimiva kookoksinen suklaakastike maustetaan sormisuolalla.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmä-marjavartaat:

  • 400 g hedelmiä (esim. omena, nektariini, persikka, vesimeloni, aprikoosi, ananas)
  • 200 g mansikoita
  • 2 dl grillattavia vaahtokarkkeja
  • (varrastikkuja)

Suola-suklaadippi:

  • 2 dl kookoskermaa
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Tee dippi kuumentamalla koo­koskerma kattilassa ja sulatta­malla joukkoon murskattu suklaa. Mausta sormisuolalla ja anna kas­tikkeen jäähtyä.

2. Paloittele hedelmät ja marjat sopiviksi suupaloiksi, ja pujota ne vartaisiin vaahtokarkkien kera. Grillaa vartaat nopeasti.

Vinkki! Kokeile suolaista suklaadippiä myös grillatun flatbreadin levitteeksi.

X