Reseptit

Hedelmä-sinihomejuustosalaatti

Hedelmä-sinihomejuustosalaatti avaa aaton juhla-aterian. Sen seuraksi sopii vaalea mausteinen joululimppu tai siirapilla sipaistut pikkusämpylät.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmä-sinihomejuustosalaatti

  • 1-2 persimonia
  • 6 taatelia
  • 1 kerä jää- tai lehtisalaattia
  • 2 salaattisikuria
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1/2 dl hunajamanteleita
  • 50 g sinihomejuustoa

Kastike

  • 100 g sinihomejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Hedelmä-sinihomejuustosalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja viipaloi persimoni(t). Puolita viipaleet. Poista taateleista kivet, suikaloi hedelmät. Revi salaatti kulhon pohjalle. Lisää päälle salaattisikurin lehdet, rucola, persimonit ja taatelit. Viimeistele hedelmä-sinihomejuustosalaatti rouhituilla hunajamanteleilla ja murenne- tulla sinihomejuustolla.

2. Murenna 100 g sinihomejuustoa kulhoon. Lisää ranskankerma ja pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella. Mausta balsamicolla, mustapippurilla ja suolalla.

Katso myös: 7 salaattia keventämään joulupöytää

Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

X