Reseptit

Hedelmäsalsaa ja stiltonjuustoa

Chili antaa sopivasti potkua hunajamelonista ja mansikoista tehdylle hedelmäsalsalle, josta voi nauttia esimerkiksi homejuuston kanssa. Salsa sopii myös kanan lisukkeeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g hunajamelonia
  • 200 g mansikoita
  • 2 kiiviä
  • granaattiomenan siemeniä
  • 1 vihreä chilin palko
  • limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • 1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • Stilton sinihomejuustoa

Valmistusohje

Eksoottinen hedelmäsalsa maustetaan chilillä, limetillä ja vaahterasiirapilla ja tarjoillaan stiltonjuuston kanssa.

  1. Leikkaa hedelmät ja mansikat tasakokoisiksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään. Sekoita hunaja tai siirappi ja ripaus suolaa limettimehuun. Kaada hedelmien päälle.
  2. Jaa salsa pieniin kuppeihin ja lisää pinnalle ohuiksi viipaleiksi leikattu chili.
  3. Tarjoa yllätysalkuruokana esimerkiksi stiltonjuuston ja patongin tai keksien kanssa.
X