17.5.2012

Helppo mansikkakakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

6 munaa
2.5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

500 g maitorahkaa
1.5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 l mansikoita

kostutus:

2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

päälle:

1 l mansikoita
minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpannuun.

Paista 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja levy keskeltäkin kypsä. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja tasoita reunat.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se rahkan joukkoon. Ota pari desilitraa rahkaseosta erilleen. Puhdista ja paloittele mansikat ja sekoita ne lopun rahkaseoksen joukkoon.

Pane toinen kakkulevy suorakaiteen muotoiselle vadille, kostuta se vanilliinisokerilla maustetulla maidolla ja levitä täyte päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta sekin. Levitä päälle rahkaseos, jossa ei ole mansikoita.

Puhdista kakun päälle tulevat mansikat ja halkaise ne tarvittaessa. Koristele kakun pinta mansikoilla ja juuri ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.

Vinkki:

Voit halutessasi levittää kakun pintaan kiilteen. Kuumenna kolme desilitraa vettä ja lisää joukkoon puolitoista desilitraa hyytelösokeria.Valele seos marjojen pinnalle. Voit myös halutessasi koristella reunat kermavaahdolla.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi