mansikkamoussekakku
Mansikkakakku on kahvipöydän katseenvangitsija. Se sopii sekä gluteenitonta, munatonta, sokeritonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.
Reseptit

Mansikkamoussekakku

Mansikkakakku on kahvipöydän katseenvangitsija. Se sopii sekä gluteenitonta, munatonta, sokeritonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 200 g mantelijauhetta
  • 50 g laktoositonta voita
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 2 rkl makeutusjauhetta

Mousse:

  • 4 dl laktoositonta vispikermaa
  • 200 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 3/4-1 dl makeutusjauhetta
  • 400 g pakastemansikoita
  • 7 liivatelehteä
  • 1/2 dl appelsiinimehua

Koristeeksi:

  • tuoreita mansikoita
  • mintunlehtiä
  • (pakastekuivattua mansikkarouhetta)

Valmistusohje

1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjakakkuvuo­ka leivinpaperilla. Sulata voi, lisää joukkoon mantelijauhe, appelsiinin kuoriraaste ja makeutusjauhe. Pai­nele seos irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Soseuta sulaneet mansikat. Pane liivatelehdet likoamaan kyl­mään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää juuston joukkoon makeutusjauhe, vaniljatahna ja mansikkasurvos. Kääntele jouk­koon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa.

3. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan appelsiinime­huun. Jäähdytä liuos lisäämällä sen joukkoon noin 1 dl täytettä. Sekoita liivateseos mousseen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mansikkaviipaleilla, min­tunlehdillä ja halutessasi mansik­karouheella.

X