Reseptit

Mansikkamoussekakku

19.5.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Mansikkakakku on kahvipöydän katseenvangitsija. Se sopii sekä gluteenitonta, munatonta, sokeritonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Ainekset

Pohja:

200 g mantelijauhetta
50 g laktoositonta voita
1 tl raastettua appelsiininkuorta
2 rkl makeutusjauhetta

Mousse:

4 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 tl vaniljatahnaa
3/4-1 dl makeutusjauhetta
400 g pakastemansikoita
7 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua

Koristeeksi:

tuoreita mansikoita
mintunlehtiä
(pakastekuivattua mansikkarouhetta)

Valmistusohje

1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjakakkuvuo­ka leivinpaperilla. Sulata voi, lisää joukkoon mantelijauhe, appelsiinin kuoriraaste ja makeutusjauhe. Pai­nele seos irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Soseuta sulaneet mansikat. Pane liivatelehdet likoamaan kyl­mään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää juuston joukkoon makeutusjauhe, vaniljatahna ja mansikkasurvos. Kääntele jouk­koon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa.

3. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan appelsiinime­huun. Jäähdytä liuos lisäämällä sen joukkoon noin 1 dl täytettä. Sekoita liivateseos mousseen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mansikkaviipaleilla, min­tunlehdillä ja halutessasi mansik­karouheella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme