Reseptit

Mansikkamoussekakku

Mansikkakakku on kahvipöydän katseenvangitsija. Se sopii sekä gluteenitonta, munatonta, sokeritonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Mansikkakakku on kahvipöydän katseenvangitsija. Se sopii sekä gluteenitonta, munatonta, sokeritonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 200 g mantelijauhetta
  • 50 g laktoositonta voita
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 2 rkl makeutusjauhetta

Mousse:

  • 4 dl laktoositonta vispikermaa
  • 200 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 3/4-1 dl makeutusjauhetta
  • 400 g pakastemansikoita
  • 7 liivatelehteä
  • 1/2 dl appelsiinimehua

Koristeeksi:

  • tuoreita mansikoita
  • mintunlehtiä
  • (pakastekuivattua mansikkarouhetta)

Valmistusohje

1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjakakkuvuo­ka leivinpaperilla. Sulata voi, lisää joukkoon mantelijauhe, appelsiinin kuoriraaste ja makeutusjauhe. Pai­nele seos irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Soseuta sulaneet mansikat. Pane liivatelehdet likoamaan kyl­mään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää juuston joukkoon makeutusjauhe, vaniljatahna ja mansikkasurvos. Kääntele jouk­koon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa.

3. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan appelsiinime­huun. Jäähdytä liuos lisäämällä sen joukkoon noin 1 dl täytettä. Sekoita liivateseos mousseen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mansikkaviipaleilla, min­tunlehdillä ja halutessasi mansik­karouheella.

X