Mansikkamoussekakku
Mansikkakakku on kahvipöydän katseenvangitsija. Se sopii sekä gluteenitonta, munatonta, sokeritonta että laktoositonta ruokavaliota noudattaville.
Ainekset
Pohja:
- 200 g mantelijauhetta
- 50 g laktoositonta voita
- 1 tl raastettua appelsiininkuorta
- 2 rkl makeutusjauhetta
Mousse:
- 4 dl laktoositonta vispikermaa
- 200 g laktoositonta tuorejuustoa
- 1 tl vaniljatahnaa
- 3/4-1 dl makeutusjauhetta
- 400 g pakastemansikoita
- 7 liivatelehteä
- 1/2 dl appelsiinimehua
Koristeeksi:
- tuoreita mansikoita
- mintunlehtiä
- (pakastekuivattua mansikkarouhetta)
Valmistusohje
1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla. Sulata voi, lisää joukkoon mantelijauhe, appelsiinin kuoriraaste ja makeutusjauhe. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
2. Soseuta sulaneet mansikat. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää juuston joukkoon makeutusjauhe, vaniljatahna ja mansikkasurvos. Kääntele joukkoon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa.
3. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan appelsiinimehuun. Jäähdytä liuos lisäämällä sen joukkoon noin 1 dl täytettä. Sekoita liivateseos mousseen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mansikkaviipaleilla, mintunlehdillä ja halutessasi mansikkarouheella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous