Reseptit

Helppo mustikkapiirakka

Tästä ei mustikkapiirakan teko muutu helpommaksi! Tarjoile valmis piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

päälle:

  • 1-1 ½ l mustikoita

Valmistusohje

Sekoita keskenään munat, sokeri, jäähtynyt rasva ja ruokakerma. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun tai yhteen suureen tai kahteen pienempään voideltuun piirasvuokaan. Ripottele mustikat päälle. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia.

Leikkaa uunipannussa paistettu piirakka paloiksi ja tarjoa pienemmät piirakat vuoasta.

X