Helppo mustikkapiirakka
Tästä ei mustikkapiirakan teko muutu helpommaksi! Tarjoile valmis piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Ainekset
- 4 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
päälle:
- 1-1 ½ l mustikoita
Valmistusohje
Sekoita keskenään munat, sokeri, jäähtynyt rasva ja ruokakerma. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun tai yhteen suureen tai kahteen pienempään voideltuun piirasvuokaan. Ripottele mustikat päälle. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia.
Leikkaa uunipannussa paistettu piirakka paloiksi ja tarjoa pienemmät piirakat vuoasta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous