Henri Alénin liekitetyt jättikatkaravut
Henri Alénin reseptissä jättikatkaravut liekitetään calvadoksessa ja tarjoillaan pistaasi-vinegretin kanssa.
Ainekset
- 16 jättikatkaravunpyrstöä
- 1 valkosipulin kynsi
- pari oksaa timjamia
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- 3 cl calvadosia
- 1 ruukku rucolaa
- 1 rasia punamangoldia
- 1 rasia mache-salaattia eli vuonankaalia
- 1 nippu kirveliä tai tilliä
- 1 punasipuli
- 1 kypsä avokado
Pistaasi-vinegretti
- 1 rkl pistaasipähkinää
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Puhdista salaatit ja yrtit huolellisesti. Pese salaatit kylmässä vedessä ja kuivaa ne hyvin. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Puhdista ja kuutioi avokado. Sekoita salaattiainekset keskenään ennen tarjoilua.
Sekoita kuoritut pistaasipähkinät etikka ja öljy keskenään. Soseuta seos kevyesti esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.
Puhdista ravunpyrstöistä kuoret ja mahdolliset suolet. Murskaa valkosipulin kynsi veitsellä. Lämmitä paistinpannu erittäin kuumaksi ja laita siihen öljyä, valkosipulinkynsi ja timjamin oksat. Lisää pannulle ravunpyrstöt ja paista niitä muutamia minuutteja. Sulje lämpö mutta anna rapujen kypsyä pannulla vielä hetki. Lisää pannulle calvados ja liekitä ravut. Mausta
ravunpyrstöt suolalla.
Kokoa salaatti lautasille. Asettele liekitetyt ravunpyrstöt salaatin päälle ja viimeistele annos pistaasi-vinegretillä.
Resepti: Henri Alén
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous