Reseptit

Henri Alénin liekitetyt jättikatkaravut

Henri Alénin reseptissä jättikatkaravut liekitetään calvadoksessa ja tarjoillaan pistaasi-vinegretin kanssa.

Teksti:
Antti Uusitalo
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 16 jättikatkaravunpyrstöä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pari oksaa timjamia
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • 3 cl calvadosia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 rasia punamangoldia
  • 1 rasia mache-salaattia eli vuonankaalia
  • 1 nippu kirveliä tai tilliä
  • 1 punasipuli
  • 1 kypsä avokado

Pistaasi-vinegretti

  • 1 rkl pistaasipähkinää
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

 

Puhdista salaatit ja yrtit huolellisesti. Pese salaatit kylmässä vedessä ja kuivaa ne hyvin. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Puhdista ja kuutioi avokado. Sekoita salaattiainekset keskenään ennen tarjoilua.

Sekoita kuoritut pistaasipähkinät etikka ja öljy keskenään. Soseuta seos kevyesti esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.

Puhdista ravunpyrstöistä kuoret ja mahdolliset suolet. Murskaa valkosipulin kynsi veitsellä. Lämmitä paistinpannu erittäin kuumaksi ja laita siihen öljyä, valkosipulinkynsi ja timjamin oksat. Lisää pannulle ravunpyrstöt ja paista niitä muutamia minuutteja. Sulje lämpö mutta anna rapujen kypsyä pannulla vielä hetki. Lisää pannulle calvados ja liekitä ravut. Mausta
ravunpyrstöt suolalla.

Kokoa salaatti lautasille. Asettele liekitetyt ravunpyrstöt salaatin päälle ja viimeistele annos pistaasi-vinegretillä.

Resepti: Henri Alén

X