Reseptit

Hieno juurisellerikeitto

Valkoviinillä ja kuohukermalla viimeistelty samettinen ja juhlava juurisellerikeitto on uljas tarjottava vaikkapa joulupöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juurisellerikeitto:

  • 1 (n. 500 g) juuriselleri
  • 2 Rosamunda-perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • n. 8 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juuriselleri sekä perunat. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sellerit ja perunat ja kuullota vielä hetki. Lisää sitten viini, vesi (sen verran että ainekset peittyvät), laakerinlehdet ja timjami. Kiehauta ja keitä niin, että juurekset kypsyvät.

3. Ota jonkin verran lientä pois kattilasta, mutta säilytä se vielä. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kerma. Ohenna keittoa tarvittaessa sivuun otetulla liemellä.

4. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria.

5. Tarjoile kauniista keittokulhoista hyvän joululeivän kera.

X