Reseptit

Hirvikääröt vartaassa safarityyliin

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 viipaletta hirven paistia
  • 400 g pekonia
  • 400 g metsäsieniä tai herkkusieniä
  • 1 purjo
  • 4 tl Dijon-sinappia
  • 4 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa

afrikkalainen mausteseos:

  • 1 tl korianteria, siemeniä tai tuoretta ruukkuyrttiä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuminansiemeniä

valeluun:

  • noin 2 dl kasvislientä

4 puuvarrasta

Valmistusohje

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja taputtele leikemäiseksi rystysillä. Yhdistä mausteet ja hiero seosta lihaviipaleille molemmin puolin. Sivele toinen puoli lihasta sinappihunajalla.

Paahda pannulla pekoni rapeaksi, murskaa silpuksi ja vedä sivuun. Suikaloi purjot pekoniliemeen ja pilko metsäsienet, kuten tatit tai kantarellit pannulle ja keitä kokoon. Mausta seos suolalla ja jaa lihapaloille.

Kääri lihat rullalle ja pujota vedessä liotettuihin varrastikkuihin pareittain, jolloin rullat pysyvät koossa. Märät tikut eivät hiilly. Toki voit käyttää myös metallitikkuja.

Kypsennä lihakääröt hiilloksella tai uunissa hiljalleen. Käännä välillä ja valele kasviliemellä tai viinillä, valeluun sopii esimerkiksi punaviini Seriti Merlot.

Tarjoa vartaat couscousin kanssa:

Kiehauta vettä sama tilavuusmitta kuin couscousia ja kaada ryynien päälle. Anna seistä kymmenen minuuttia eli kunnes ryynit turpoavat. Sekoita joukkoon nokare voita tai tilkka öljyä.

Vihje:

Jos maustevarastosta puuttuu jotain listatuista mausteista, lisää vähän enemmän niitä, mitä on. Mausteet kasvavat samoilla seuduilla ja sopeutuvat toisiinsa vaivattomasti pieninäkin joukkoina.
 

X