Hölskypotut
Hölskypotut ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kun kerran teet voista, smetanasta ja tuoreista yrteistä hölskytetyt potut, tulet luultavasti kokkaamaan varhaisperunat näin jatkossa aina! Muista, että varhaisperunoiden keittoaika on aina ohjeellinen, ja se riippuu paljon perunoiden koosta ja lajikkeesta. Tarkkaile siis kypsymistä.
Ainekset
Hölskypotut
- 1 kg varhaisperunoita
- 50 g voita
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Hölskypotut tehdään helposti näin:
1. Pese perunat juuresharjalla. Keitä suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
2. Kaada vesi kattilasta. Lisää joukkoon voi, tilli, ruohosipuli, sipulinvarsisilppu ja smetana. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
3. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Tarjoile hölskypotut heti.
PERUSOHJEEN MAUSTAMISVINKIT: Lisää perunoiden joukkoon raastettua sitruunankuorta, hienonnettua valkosipulia, hienonnettua rakuunaa, raastettua piparjuurta, fetajuustoa tai tilkka tryffeliöljyä.
Katso myös: Grillatut perunat ja anjoviskastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous