Reseptit

Hölskypotut

Hölskypotut ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kun kerran teet voista, smeta­nasta ja tuoreista yrteistä hölskytetyt potut, tulet luultavasti kokkaamaan varhaisperunat näin jatkossa aina! Muista, että varhaisperunoiden keittoaika on aina ohjeellinen, ja se riippuu paljon perunoiden koosta ja lajik­keesta. Tarkkaile siis kypsymistä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hölskypotut

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 50 g voita
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Hölskypotut tehdään helposti näin:

1. Pese perunat juuresharjalla. Keitä suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.

2. Kaada vesi kattilasta. Lisää joukkoon voi, tilli, ruohosipuli, sipulinvarsisilppu ja smetana. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Tarjoile hölskypotut heti.

PERUSOHJEEN MAUSTAMISVINKIT: Lisää perunoiden joukkoon raastettua sitruunankuorta, hienonnettua valkosipulia, hienonnettua rakuunaa, raastettua piparjuurta, fetajuustoa tai tilkka tryffeliöljyä.

Katso myös: Grillatut perunat ja anjoviskastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen

X