Reseptit

Hyydytetty mansikkakakku

Tähän hyydykekakkuun tulee kolme kerrosta: pohja, herkullinen täyte sekä näyttävä pintakerros.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa, vaaleaa mehua tai sitruunavirvoitusjuomaa

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa tai vanilliinikastiketta
  • 3-4 dl mansikoita

Pinnalle

  • 4-5 dl mansikoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia.

Irrota kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Pane levyn alimmainen osa vuokaan ja kostuta se.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa mansikkakerma tai vanilliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon. Puhdista ja paloittele mansikat ja sekoita ne muiden täyteaineiden joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Puhdista ja viipaloi tai halkaise päälle tulevat mansikat. Levitä ne kakun pinnalle. Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lusikoi kiille marjojen pinnalle. Pidä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Irrota vuoan reunat ja nosta kakku lastan ja kakun alla olevan paperin avulla tarjoiluvadille. Voit koristella vadin mansikoilla ja mansikanlehdillä tai mintulla tai sitruunamelissalla.

X