Reseptit

Intialainen kasvis-linssicurry

19.2.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Vikkelästi valmistuva intialainen kasviscurry on täydellinen ateria sellaisenaankin, mutta voit keittää sen seuraksi myös kattilallisen riisiä ja tarjota lisänä esimerkiksi sitruunachutneytä.

Ainekset

4-5 keitettyä perunaa (esim. Siikli)
1 pieni parsakaali
1 pieni kukkakaali
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1-2 vihreää chilä
2 cm:n pala inkivääriä
1 prk (300 g) kypsiä linssejä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
2 tl vahvaa currya
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1/2 tl kurkumaa
1 dl vettä
2 dl kermaa tai kookosmaitoa
1 rkl kasvisfondia
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 dl jogurttia
tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen, jäähdytä ja kuutioi. Irrota parsa­ ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Silppua sipu­lit ja chilit, raasta inkivääri. Kaada linssit siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.

2. Kuumenna voi­öljyseos padassa tai paistokasarissa. Lisää sipulit, chili, inkivääri ja kuivat mausteet. Kuu­ menna sekoitellen noin 1 minuutti. Lisää kaalit ja linssit, kuumenna hetki. Kaada pataan vesi, kerma tai kookos­maito ja lisää fondi. Mausta suolalla ja hunajalla. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

3. Sekoita joukkoon perunakuutiot ja jogurtti, kuumen­ na nopeasti ja tarkista maku. Jos kaipaat ruokaan kir­peyttä, puserra sekaan vähän sitruunamehua. Silppua päälle tuoretta minttua.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *