Reseptit

Inkiväärisima

Inkiväärisima tekeytyy kolmessa päivässä. Tämän jälkeen tämä mausteinen herkku on valmis nautittavaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkiväärisima

  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 2 sitruunaa
  • 8 l vettä
  • ½ kg sokeria
  • ½ kg fariinisokeria
  • ½ tl hiivaa
  • rusinoita

Valmistusohje

Inkiväärisima valmistuu näin:

Kuori ja viipaloi inkivääri. Pese ja viipaloi sitruunat. Kiehauta puolet vedestä.

Pane inkivääri- ja sitruunaviipaleet sekä sokerit suureen astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. Lisää loput vedestä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Liuota hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää astiaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota sima. Pane kuhunkin pulloon muutama rusina. Säilytä simapullot jääkaapissa. Inkiväärisima on valmista juotavaksi noin kolmen vuorokauden kuluttua.

X