Reseptit

Involtini alla milanese eli italialaiset täytetyt vasikankääryleet

Täytetyt vasikankääryleet ovat täyttävä ruokalaji, jotka ruskistetaan maissijauhossa ja maustetaan kuivalla valkoviinillä.

Teksti:
Virpi Tissari-Simola
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g vasikanpaistia
  • 200 g bratwurstia tai muuta vahvaa makkaraa
  • 100 g broilerinmaksaa
  • munankeltuainen
  • valkosipulinkynsi
  • 1 dl silputtua (sileälehtistä) persiljaa
  • 3 rkl parmesaania
  • 8-10 salvianlehteä
  • 60 g ilmakuivattua kinkkua
  • maissijauhoja
  • 25 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 dl lihalientä

paistamiseen:

  • voita, öljyä

Valmistusohje

Involtini alla milaneseeli italialaiset täytetyt vasikankääryleet ovat tuhti pääruoka.

Poista paistista paksuimmat kalvot, jos vasikka ei ole aivan nuorta. Leikkaa paisti mahdollisimman samankokoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Käytä pienet lihapalat täytteeseen. Painele viipaleet kämmensyrjällä litteiksi leikkeiksi kahden muovikalvon välissä. Hienonna maksa ja pienet paistipalat. Kuori ja silppua makkara. Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna persilja. Sekoita maksa- ja makkarasilppu, keltuainen, valkosipuli ja persilja.

Jaa täyte lihaviipaleille ja kääri viipaleet rullalle. Kiedo rullien ympärille kapea kinkkusuikale ja kiinnitä rulla cocktail-tikulla.
Ripottele kääryleiden pinnalle maissijauhoja ja ruskista kääryleet voin ja öljyn seoksessa.

Mausta kääryleet suolalla ja viinillä vasta, kun kaikki kääryleet on ruskistettu. Lisää lihaliemi ja hauduta kääryleitä kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää 10 minuutin päästä jokaisen kääryleen pinnalle salvianlehti. Hauduta vielä 10 minuuttia. Kuumenna kääryleistä valunut liemi juuri ennen tarjoilua ja valele se kääryleiden päälle.

X