Reseptit

Iso omenapiirakka

Juhlat tulossa? Tällä reseptillä valmistat astetta isomman omenapiirakan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kookos- tai kaurahiutaleita
  • 1 rkl leivinjauhetta

päälle:

  • 5 suurta omenaa
  • 1 rkl kanelia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen ruokakerma, sulatettu tai juokseva rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota ja leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle ja ripottele mausteeksi kanelia.

Paista 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Leikkaa neliöiksi ja tarjoa vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa

X