Iso omenapiirakka
Juhlat tulossa? Tällä reseptillä valmistat astetta isomman omenapiirakan.
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
- 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kookos- tai kaurahiutaleita
- 1 rkl leivinjauhetta
päälle:
- 5 suurta omenaa
- 1 rkl kanelia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen ruokakerma, sulatettu tai juokseva rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota ja leikkaa omenanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle ja ripottele mausteeksi kanelia.
Paista 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
Leikkaa neliöiksi ja tarjoa vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous