Jogurttivanukas ja maustettua verigreippiä
Jogurttivanukas verigreipin kera on raikas jälkiruoka, jossa maistuu hento vaniljan aromi.
Ainekset
vanukas:
- 2,5 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
Marinoitu verigreippi:
- 2-3 verigreippiä
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tähtianis
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Verigreipillä säväytetty jogurttivanukas on raikas jälkiruoka.
1. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä hieman ja liuota vielä lämpimään seokseen puristetut liivatteet. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja jogurtti.
2. Kaada seos annosmaljoihin, peitä ne kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2–3 tunniksi tai yön yli.
3. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja tähtianis. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia kevyesti poreillen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja nosta kattila liedeltä. Leikkaa greippilohkot kalvottomiksi terävällä veitsellä. Kääntele lohkot sokeriliemeen ja anna marinoitua 2–3 tuntia tai yön yli.
4. Lusikoi greippilohkoja ja lientä jogurttivanukkaiden pinnalle ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous