Reseptit

Jogurttivanukas ja maustettua verigreippiä

Jogurttivanukas verigreipin kera on raikas jälkiruoka, jossa maistuu hento vaniljan aromi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

vanukas:

  • 2,5 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia

Marinoitu verigreippi:

  • 2-3 verigreippiä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Verigreipillä säväytetty jogurttivanukas on raikas jälkiruoka.

1. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä hieman ja liuota vielä lämpimään seokseen puristetut liivatteet. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja jogurtti.

2. Kaada seos annosmaljoihin, peitä ne kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2–3 tunniksi tai yön yli.

3. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja tähtianis. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia kevyesti poreillen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja nosta kattila liedeltä. Leikkaa greippilohkot kalvottomiksi terävällä veitsellä. Kääntele lohkot sokeriliemeen ja anna marinoitua 2–3 tuntia tai yön yli.

4. Lusikoi greippilohkoja ja lientä jogurttivanukkaiden pinnalle ja tarjoile.

X