Jouluglögi kirsikoilla
Jouluglögi kirsikoilla on pirteä sekoitus punaviiniä ja omenaista siideriä. Pakastekirsikat antavat juomaan hienostuneen kirsikan aromin.
Ainekset
Jouluglögi kirsikoilla:
- 1 plo punaviiniä
- 1/2 l kuivaa omenasiideriä
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
- 1/2 dl tummaa siirappia tai hunajaa
- 6 kokonaista neilikkaa
- 2 tähtianista
- 2 kanelitankoa
- 250 g pakastekirsikoita
Koristeluun:
- 1 appelsiini viipaleina
Valmistusohje
Jouluglögi kirsikoilla tehdään helposti näin:
Jouluglögi saa hautuessaan upean maun pakastekirsikoista.
1. Mittaa kattilaan viini, siideri, appelsiinin kuori ja mehu, siirappi sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kirsikat.
2. Kuumenna mutta älä keitä. Hauduta maut intensiivisiksi, noin 10 minuuttia.
3. Kaada jouluglögi isoon kuumaa nestettä kestävään kannuun ja koristele appelsiiniviipaleilla.
Katso myös: Pikkujoulut: 10 x suolaista ja makeaa glögikutsuille
Katso myös Kotiliesi.fi: Glögi lämmittää – katso parhaat glögireseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous