Reseptit

Jouluglögi kirsikoilla

Jouluglögi kirsikoilla on pirteä sekoitus punaviiniä ja omenaista siideriä. Pakastekirsikat antavat juomaan hienostuneen kirsikan aromin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jouluglögi kirsikoilla:

  • 1 plo punaviiniä
  • 1/2 l kuivaa omenasiideriä
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1/2 dl tummaa siirappia tai hunajaa
  • 6 kokonaista neilikkaa
  • 2 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 250 g pakastekirsikoita

Koristeluun:

  • 1 appelsiini viipaleina

Valmistusohje

Jouluglögi kirsikoilla tehdään helposti näin:

Jouluglögi saa hautuessaan upean maun pakastekirsikoista.

1. Mittaa kattilaan viini, siideri, appelsiinin kuori ja mehu, siirappi sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kirsikat.

2. Kuumenna mutta älä keitä. Hauduta maut intensiivisiksi, noin 10 minuuttia.

3. Kaada jouluglögi isoon kuumaa nestettä kestävään kannuun ja koristele appelsiiniviipaleilla.

Katso myös: Pikkujoulut: 10 x suolaista ja makeaa glögikutsuille

Katso myös Kotiliesi.fi: Glögi lämmittää – katso parhaat glögireseptit

 

X