Jouluinen granola
Jouluisessa granolassa maistuvat karpalo, valkosuklaa ja kaneli. Anna lahjaksi tai herkuttele itse!
Ainekset
Jouluinen granola
- 8 dl isoja kaurahiutaleita
- 2 dl kuorimattomia manteleita
- 2 dl kookoslastuja
- 2 dl kookoshiutaleita
- 2 tl jauhettua kanelia
- 11/2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl neilikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 11/2 dl kookosöljyä
- 3 rkl tummaa siirappia
- 6 rkl hunajaa
- 2 dl kuivattuja karpaloita
- 2 dl suolaamattomia pistaaseja
- 2 dl valkosuklaata
Valmistusohje
Jouluinen granola tehdään helposti näin:
1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mantelit, kookoslastut ja -hiutaleet, kaneli, inkivääri, vaniljasokeri, muskottipähkinä, neilikka ja suola. Sulata kookosöljy vesihauteessa, kookosöly sulaa + 25 asteessa.
2. Sekoita keskenään öljy, siirappi ja hunaja, kaada hiutaleiden päälle ja sekoita hyvin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa noin 35 minuuttia, kääntele noin 10 minuutin välein. Jäähdytä. Lisää lopuksi karpalot, hienonnetut pistaasit ja rouhitut valkosuklaat. Laita jouluinen granola ilmatiiviiseen purkkiin, säilytä huoneenlämmössä.
Vinkki: Kokeile myös herkullista mustikka-saksanpähkinägranolaa tai herkkumysliä
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet perus-granolan.
Kommentit
35 min oli aivan liian pitkä aika omassa uunissani. Granola paloi 175 asteessa jo 25 min tienoilla
Kommentit
35 min oli aivan liian pitkä aika omassa uunissani. Granola paloi 175 asteessa jo 25 min tienoilla
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous