Reseptit

Jouluinen granola

Jouluisessa granolassa maistuvat karpalo, valkosuklaa ja kaneli. Anna lahjaksi tai herkuttele itse!

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Jouluisen granolan huumaavan herkullinen kanelin, neilikan ja inkiväärin maku virittää aistit joulutunnelmaan heti aamusta.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jouluinen granola

  • 8 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl kuorimattomia manteleita
  • 2 dl kookoslastuja
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 11/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 11/2 dl kookosöljyä
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 6 rkl hunajaa
  • 2 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 dl suolaamattomia pistaaseja
  • 2 dl valkosuklaata

Valmistusohje

Jouluinen granola tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mantelit, kookoslastut ja -hiutaleet, kaneli, inkivääri, vaniljasokeri, muskottipähkinä, neilikka ja suola. Sulata kookosöljy vesihauteessa, kookosöly sulaa + 25 asteessa.

2. Sekoita keskenään öljy, siirappi ja hunaja, kaada hiutaleiden päälle ja sekoita hyvin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa noin 35 minuuttia, kääntele noin 10 minuutin välein. Jäähdytä. Lisää lopuksi karpalot, hienonnetut pistaasit ja rouhitut valkosuklaat. Laita jouluinen granola ilmatiiviiseen purkkiin, säilytä huoneenlämmössä.

Vinkki: Kokeile myös herkullista mustikka-saksanpähkinägranolaa tai herkkumysliä

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet perus-granolan.

X