Reseptit

Mustikka-saksanpähkinägranola

Terveellinen mustikka-saksanpähkinägranola syntyy kuivatuista mustikoista ja mustikkajauheesta Nappaa tästä helppo ja nopea ohje, jolla et voi epäonnistua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-saksanpähkinägranola

  • 4 dl kaura- ja riisihiutaleita
  • 100 g saksanpähkinää rouhittuina
  • 3 rkl neitsytkookosöljyä
  • 1/2 dl agavesiirappia tai hunajaa
  • 25 g kuivattuja mustikoita
  • 2 rkl mustikkajauhetta

Valmistusohje

Mustikka-saksanpähkinägranola tehdään helposti näin:

1. Sekoita kaikki muut granolan ainekset kulhossa, paitsi kuivatut mustikat ja mustikkajauhe.

2. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja paahda uunin keskiosassa 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Kääntele aineksia lastalla pari kolme kertaa paahtamisen aikana.

3. Kääntele lämpimän granolan joukkoon mustikat ja mustikkajau-he. Anna jäähtyä ja lusikoi kannelliseen purkkiin.

4. Granola säilyy ilmatiiviisti pakattuna auringonvalolta suojattuna kaksi viikkoa. Syö granolaa jogurtin, rahkan tai viilin kanssa.

Vinkki! Granolassa toimivat parhaiten kuivatut kotimaiset mustikat ja laadukkaat saksanpähkinät.

Katso myös:

Karpalo-granolaruudut, Ruoka.fi

Siemenet tekevät hyvää keholle ja mielelle – poimi terveelliset reseptit!, Ruoka.fi

Granola, Kotiliesi.fi

X