Juures-juustogratiini
Juures-juustogratiini on maukas ja helppo juureslisuke. Voit käyttää mitä vain juureksia. Kokeile vaikkapa lanttua tai kyssäkaalia.
Ainekset
Juures-juustogratiini
- 200 g porkkanaa
- 200 g selleriä
- 600 g perunaa
- 1 purjosipuli
- 4 valkosipulikynttä
- 150 g juustoraastetta
- 75 g sinihomejuustoa muruina
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 l kermaa
Valmistusohje
Juures-juustogratiini tehdään helposti näin:
1. Kuori juurekset ja perunat tarvittaessa, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti. Kuivaa ja suikaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Kokoa juureksia, purjosipulia, valkosipulia ja juustoja kerroksittain keskikokoiseen uunivuokaan. Ripauta kerroksiin myös hieman suolaa ja mustapippuria. Paina ainekset tiiviisti vuokaan.
4. Kaada vuokaan kerma. Paista gratiinia 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
5. Peitä juures-juustogratiini foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous