juures-juustogratiini
Reseptit

Juures-juustogratiini

Juures-juustogratiini on maukas ja helppo juureslisuke. Voit käyttää mitä vain juureksia. Kokeile vaikkapa lanttua tai kyssäkaalia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juures-juustogratiini

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g selleriä
  • 600 g perunaa
  • 1 purjosipuli
  • 4 valkosipulikynttä
  • 150 g juustoraastetta
  • 75 g sinihomejuustoa muruina
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 l kermaa

Valmistusohje

Juures-juustogratiini tehdään helposti näin:

1. Kuori juurekset ja perunat tarvittaessa, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti. Kuivaa ja suikaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kokoa juureksia, purjosipulia, valkosipulia ja juustoja kerroksittain keskikokoiseen uunivuokaan. Ripauta kerroksiin myös hieman suolaa ja mustapippuria. Paina ainekset tiiviisti vuokaan.

4. Kaada vuokaan kerma. Paista gratiinia 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

5. Peitä juures-juustogratiini foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta

X