Reseptit

Juuressosekeitto paistettujen sienten kera

Kevyt juuressosekeitto kruunataan pannulla meheviksi paistetuilla sienillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 kg palsternakkaa, juuripersiljaa, maa-artisokkaa tai mustajuurta
  • 3 kpl jauhoista perunaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä tai nokare voita
  • 0.5 l kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • Lisäksi:
  • 0.5 l tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai noin 2 dl pakastettuja sieniä
  • 1 kpl punasipuli
  • tilkka öljyä tai nokare voita
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Huuhdo, kuori ja kuutioi juurekset ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää juurekset ja sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat aivan pehmeitä.
3. Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Mausta keitto maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehumispisteeseen.
4. Puhdista ja hienonna tuoreet sienet. Valuta pakastesienet kuiviksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Ruskista sienet ja sipuli rasvassa. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yrtit joukkoon. Annostele keitto tarjolle

X