Juuressosekeitto paistettujen sienten kera
Kevyt juuressosekeitto kruunataan pannulla meheviksi paistetuilla sienillä.
Ainekset
- 0.5 kg palsternakkaa, juuripersiljaa, maa-artisokkaa tai mustajuurta
- 3 kpl jauhoista perunaa
- 1 kpl sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä tai nokare voita
- 0.5 l kasvislientä
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa
- rouhittua valkopippuria
- Lisäksi:
- 0.5 l tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai noin 2 dl pakastettuja sieniä
- 1 kpl punasipuli
- tilkka öljyä tai nokare voita
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Huuhdo, kuori ja kuutioi juurekset ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää juurekset ja sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat aivan pehmeitä.
3. Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Mausta keitto maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehumispisteeseen.
4. Puhdista ja hienonna tuoreet sienet. Valuta pakastesienet kuiviksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Ruskista sienet ja sipuli rasvassa. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yrtit joukkoon. Annostele keitto tarjolle
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous