Reseptit

Juustoinen sienipiiras

Juustoinen sienipiiras on loistava vaihtoehto pitsan tilalle leffailtaan. Tuoreet sienet antavat piirakkaan mehevää makua.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja tai spelttiä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 1 muna

täyte:

  • 5 dl tuoreita sieniä, kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 100 g juustoraastetta
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 3 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1 tl tuoretta timjamia

Valmistusohje

Juustoinen sienipiiras leivotaan näin:

1. Nypi jauhot, leivinjauhe ja voi muruseokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti. Painele taikina piirakkavuokaan ja pistä viideksi minuutiksi 225-asteiseen uuniin. Ota uunista odottamaan täytettä.

2. Silppua sellaiseen käytettävät sienet, esimerkiksi kantarellit, tatit, lampaankääpä tai suppilovahverot tai mustat torvisienet ja kuumenna pannulla omassa liemessään. Silppua sipuli ja lisää sienien joukkoon. Anna kiehahtaa. Levitä sienet paistospohjalle. Mausta kepeästi timjamilla ja valkopippurilla.

3. Sekoita munat ja maito, murenna sinihomejuusto joukkoon. Valuta seos sieniseoksen päälle. Raasta joukkoon emmentaljuusto. Kypsennä paistosta noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kullankeltaisen värin.

4. Tarjoa juustoinen sienipiiras raikkaan yrtti-rucolasalaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Sieni-vuohenjuustopiirakat

X