Kaali-sellerisalaatti
Kaali-sellerisalaatti maistuu salaattipöydässä. Valmistukseen voi käyttää kaupasta hankittuja aineksia, joka nopeuttaa salaatin tekoa.
Ainekset
- 4 dl kaaliraastetta
- 2 sellerinvartta
- muutama suolarae
- 1 päärynä
Salaatinkastike:
- 1 dl majoneesia
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1 tl hunajaa
Majoneesi:
- 2.5 dl vettä
- 3 rkl ohrakasta tai maissijauhoa
- 2 rkl sinappia
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl viinietikkaa
- 0.5 dl hilla- tai appelsiinimehua
- 0.3 tl suolaa
Valmistusohje
Kaali-sellerisalaatti maustetaan joko omatekoisella tai valmismajoneesilla.
Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi, samoin sellerinvarret poikittain. Survo hiukan kasvisten solukkoa rikki ja mausta suolarakein.
Tee sitten majoneesi: Keitä kattilassa vesi ja ohrakas tai maissitärkkelys kiisselimäiseksi. Ota liedeltä. Sekoita kastikepohjaan sinappi ja sokeri. Lisää öljy ja viinietikka vuorotellen hyvin sekoittaen. Mausta suolalla ja mehulla. Anna jäähtyä. Mausta majoneesi piparjuurella ja hunajalla.
Tulisten makujen ystävä voi käyttää kastikkeeseen wasabi-tahnaa.
Vihje: Majoneesin mausteeksi sopivat valkosipuli, curry, paprika ja chili, suolakurkku ja ruohosipuli, tuoreet yrtit sekä myös villiyrtit kuten siankärsämö.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous