Reseptit

Kääretorttuleivokset

Kääretorttuleivos on hauska versio perinteisestä herkusta. Valmis jälkiruoka viimeistellään jäätelöllä, minttusuklaarouheella ja tuoreilla mansikoilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • mansikkahilloa

pinnalle:

  • vaniljajäätelöä
  • mansikoita
  • minttusuklaata rouhittuna

Valmistusohje

Kääretorttuleivokset kruunataan jäätelöllä, minttusuklaarouheella ja tuoreilla mansikoilla.

1. Valmista kääretorttupoh­ja. Vatkaa munat ja sokeri vaa­leaksi vaahdoksi. Yhdistä kui­vat aineet toisessa kulhossa ja sekoita ne varovasti käännellen
vaahtoon. Kaada tasainen taiki­na leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

2. Kumoa valmis pohja soke­roidulle leivinpaperille. Levitä hieman jäähtyneelle pohjalle hillo ja kääri rullaksi. Anna ve­täytyä hetki huoneenlämmössä
saumapuoli alaspäin.

3. Leikkaa kääretortusta noin 3 sentin levyisiä paloja ja asette­le tarjoiluvadille.

4. Lisää leivosten päälle jää­telöä, paloiteltuja mansikoita ja suklaarouhetta. Tarjoile heti.

X