Kääretorttuleivokset
Kääretorttuleivos on hauska versio perinteisestä herkusta. Valmis jälkiruoka viimeistellään jäätelöllä, minttusuklaarouheella ja tuoreilla mansikoilla.
Ainekset
pohja:
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- mansikkahilloa
pinnalle:
- vaniljajäätelöä
- mansikoita
- minttusuklaata rouhittuna
Valmistusohje
Kääretorttuleivokset kruunataan jäätelöllä, minttusuklaarouheella ja tuoreilla mansikoilla.
1. Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita ne varovasti käännellen
vaahtoon. Kaada tasainen taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
2. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä hieman jäähtyneelle pohjalle hillo ja kääri rullaksi. Anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä
saumapuoli alaspäin.
3. Leikkaa kääretortusta noin 3 sentin levyisiä paloja ja asettele tarjoiluvadille.
4. Lisää leivosten päälle jäätelöä, paloiteltuja mansikoita ja suklaarouhetta. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous