Reseptit

Kahden juuston nokkospiirakka

Nokkonen sopii loistavasti piirakkaan. Jos nokkoset tuntuvat vieraalta ajatukselta tai niitä ei ole saatavilla, voit korvata ne tässä reseptissä myös pinaatilla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 200 g nokkosia
  • 1 dl emmentalraastetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 pussi (70 g) parmesaaniraastetta
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kahden juuston nokkospiirakka on mökkiruokaa parhaimmillaan.

1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina leivinpaperoidun 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja ja nosta jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.

2. Huuhtele nokkoset ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta vesi ja puristele kuivaksi. Hienonna. Nostele lehdet ja emmentalraaste vuokaan taikinapohjan päälle.

3. Sekoita kulhossa munat, kerma, parmesaaniraaste ja ripaus rouhittua mustapippuria keskenään ja valuta täytteen päälle.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna piirakan levätä vuoassa hetken aikaa ennen irrottamista.

Vinkki: Jos nokkosia ei löydy, voit korvata ne tuoreella pinaatilla.

X