Reseptit

Kahden kalan talvikeitto

Kun kala ja kasvikset pilkotaan pieniksi, keitosta saa termoskannuevään.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 ahventa
  • 6 muikkua
  • 1 tl suolaa +
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 1 l vettä
  • 1 puolikas purjo
  • 1 sipuli
  • 4 perunaa
  • 2 dl maitoa tai ruokakermaa
  • 1 ruukkutilli tai 1 rkl kuivattua tilliä
  • ripaus maustepippuria

Valmistusohje

Perkaa kalat. Pikku muikuille riittää puhkominen, ahvenet voi leikata valmiiksi ruodottomiksi fileiksi. Esivalmistelu nopeuttaa keiton valmistusta.

Kuumenna vesi. Mausta suolalla ja sokerilla ja pilko joukkoon purjo renkaina, sipuli kuutioina ja peruna lohkoina. Keitä kymmenen minuuttia ja lisää kalat pilkottuina joukkoon. Keitä vielä 5–10 minuuttia eli kunnes liha on valkoista.

Lisää maito, tillisilppu ja maustepippuri. Halutessa keittoon voi lorauttaa korkillisen makeaa valkoviiniä.

Nautitaan voilla silatun leivän kera.

X