Reseptit

Kahvi-kookoskiisseli

Perinteisiä kiisseleitä tehdään harmittavan harvoin jälkiruoaks. Kokeile marjakiisselleiden sijaan hieman eksoottisempaa vaihtoehtoa. Kahvi-kookoskiisseli tarjotaan trendikkäästi kerroksittain.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kahvikiisseli:

  • 4 dl kahvia
  • 1/2 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 4 rkl maissitärkkelystä

Kookoskiisseli:

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

 

Liuota sokeri ja suklaa kattilassa olevan kuuman kahvin joukkoon. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää suurus ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia.

Sekoita kookoskiisseliin kookosmaito, sokeri ja maissitärkkelys kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta kookoskiisseli vaniljasokerilla.

Anna kiisseleiden vähän jäähtyä ja annostele ne sitten kerroksittain tarjolle.

X