6.3.2014

Kakkutikkarit

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Ainekset

500 g suklaamurokakkua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

kuorrute:

400 g tummaa tai valkoista suklaata tai erivärisiä candy melts –nappeja

pinnalle:

nonparelleja tai muita koristeita

Lisäksi:

35 tikkaritikkua
styroxlevy

Valmistusohje

Kakkutikkarit ovat kauniita ja helppoja syödä.

1. Jauha kakku monitoimikoneessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri joukkoon. Pyöritä massasta 35 palloa. Levitä pallot lautaselle ja anna kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.

2. Sulata suklaa tai candy melts -napit. Kasta tikkaritikut sulaneeseen kuorrutteeseen noin sentin matkalta ja työnnä tikut kovettuneiden kakkupallojen sisään. Pidä jonkin aikaa jääkaapissa  tai pakastimessa.

3. Kasta kakkutikkarit kuorruteseokseen. Kierittele palloja niin, että ne verhoutuvat kauttaaltaan kuorrutteeseen. Pyöräytä ylimääräinen kuorrute pois. Lisää koristeet heti, kun pinta on vielä kostea.

4. Pistele tikut styroksinpalaan ja anna tikkareiden kovettua jääkaapissa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi