Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike
Tarjoa kalamurekepihvit raikkaan kermaviilikastikkeen kera. Maustekurkku ja yrtit antavat kermaviilikastikkeelle makua.
Ainekset
- 500 g nahattomia hauki- tai ahvenfileitä
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 1 muna
- 1 dl rasvatonta maitoa
- 2 rkl perunajauhoja
- tuoretta tilliä hienonnettuna
paistamiseen:
- 2 tl kasviöljyä
kastike:
- 1 tlk g kermaviiliä (rasvaa 3,5 %)
- 4 keitetyn munan valkuaiset hienonnettuna
- 2 hienonnettua maustekurkkua
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- ripaus sitruunapippuria
- (ripaus mineraalisuolaa)
Valmistusohje
- Jauha kalafileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai osta valmiiksi jauhettua kalaa. Lisää muut ainekset ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikina kostutetuin käsin pihveiksi. Kuumenna kasviöljy pinnoitetussa pannussa ja paista pihvejä miedolla lämmöllä molemmilta puolilta 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
- Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa pihvien kanssa. HUOM! Maustekurkku ja yrtit antavat kastikkeelle makua, joten et välttämättä tarvitse maustamiseen mineraalisuolaa.
LISÄKSI: 2 dl keitettyjä kasviksia (porkkanaa, parsakaalia, maissia), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous