kalamurekepihvit kesäkaloista
Reseptit

Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike

Tarjoa kalamurekepihvit raikkaan kermaviilikastikkeen kera. Maustekurkku ja yrtit antavat kermaviilikastikkeelle makua.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g nahattomia hauki- tai ahvenfileitä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 muna
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • tuoretta tilliä hienonnettuna

paistamiseen:

  • 2 tl kasviöljyä

kastike:

  • 1 tlk g kermaviiliä (rasvaa 3,5 %)
  • 4 keitetyn munan valkuaiset hienonnettuna
  • 2 hienonnettua maustekurkkua
  • tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus sitruunapippuria
  • (ripaus mineraalisuolaa)

Valmistusohje

  1. Jauha kalafileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai osta valmiiksi jauhettua kalaa. Lisää muut ainekset ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikina kostutetuin käsin pihveiksi. Kuumenna kasviöljy pinnoitetussa pannussa ja paista pihvejä miedolla lämmöllä molemmilta puolilta 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa pihvien kanssa. HUOM! Maustekurkku ja yrtit antavat kastikkeelle makua, joten et välttämättä tarvitse maustamiseen mineraalisuolaa.

LISÄKSI: 2 dl keitettyjä kasviksia (porkkanaa, parsakaalia, maissia), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X