Reseptit

Kalkkunaa ja waldorfinsalaattia

Mausteisella marmeladilla sivellyt kalkkunafileet tarjotaan klassisen Waldorfin-salaatin kera.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kalkkunafileetä
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl appelsiini- tai aprikoosimarmeladia
  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa

Salaatti

  • 2 hapanta omenaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 dl halkaistuja punaisia viinirypäleitä
  • 100 g jääsalaattia
  • ¾ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 1 dl kermaviiliä
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nosta kalkkunafileet huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

2. Valmista salaatti. Paloittele omenat ja lehtisellerin varret. Sekoita kulhossa omenat, sellerit, halkaistut viinirypäleet, revitty jääsalaatti ja rouhitut saksanpähkinät.

3. Sekoita kermaviilistä, majoneesista, sinapista, sitruunamehusta ja mausteista kastike. Lisää kastike salaatin joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin. Anna maustua viileässä kalkkunafileiden paiston ajan.

4. Sivele kalkkunafileiden pintaan öljy ja paista pannulla molemmin puolin kauniin paahtuneen ruskeiksi.

5. Mausta suolalla ja sivele pintaan marmeladi-chilitahnaseosta. Nosta fileet lämpimään uunivuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

X