Reseptit

Kalkkunatonnato

2.7.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

1 kg kalkkunan rintafileetä
2 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
1 tl rakuunaa
voita ja öljyä

Tonnikalakastike:

2 keltuaista
1 rkl dijoninsinappia
1-2 rkl kapriksia
1 tl sokeria
suolaa
rouhittua valkopippuria
1 sitruunan mehu
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
2 tlk öljyyn tai veteen säilöttyä tonnikalaa

koristeeksi:

kapriksia
yrttejä tai salaatinlehtiä
(retiisiviipaleita)

Valmistusohje

Kalkkunatonnato-reseptissä kypsä kalkkuna on hunnutettu maukkaalla tonnikalakastikkeella.

Mausta kalkkunan rintafilee suolalla, valkopippurilla ja rakuunalla. Ruskista filee voin ja öljyn seoksessa paistinpannussa ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia, minkä jälkeen liha on mehustunut ja sitä on helpompi leikata.

Voit myös keittää kalkkunan rintafileetä kanaliemessä noin 30 minuuttia ja antaa sen jälkeen vetäytyä liemessä noin 15 minuuttia.

Pane tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon keltuaiset, sinappi, kaprikset, sokeri ja ripaus suolaa sekä valkopippuria. Käynnistä kone ja anna pyöriä hetki. Lisää sitruunamehu ja öljy ohuena nauhana koneen käydessä.

Valuta tonnikala. Lisää tonnikala muiden kastikeaineiden joukkoon koneen käydessä ja jauha tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Leikkaa jäähtynyt liha ohuiksi viipaleiksi ja lusikoi kastike päälle. Koristele kapriksilla, yrteillä tai salaatinlehdillä ja halutessasi myös retiisinviipaleilla.