
Kallvikin kalahampurilaiset
Kalahampurilaiset ovat rantaruokaa parhaimmillaan.
Ainekset
- 4 vaaleaa sämpylää tai ruisleipästä
Pihvit
- 300 g valkoista fileoitua kalaa (ahventa, siikaa,kuhaa tai haukea)
- 6 anjovisfileetä + tilkka lientä
- 1 kananmuna
- 0.5 dl kermaa
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl silputtua tilliä
- 0.5 tl suolaa
- musta- tai valkopippuria
kastike:
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 dl (kevyt)majoneesia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ripaus sokeria
- chiliä
- suolaa
Valmistusohje
Tarjoa kalahampurilaisten kaverina vaikkapa inkiväärillä säväytettyjä hölskytyskurkkuja.
Jauha kalafileet anjoviksen kanssa silpuksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Sekoita maizena kermaan ja lisää seos kalamassaan munan, tillin ja mausteiden kanssa. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa ja muotoile pihveiksi.
Paista kalapihvit esimerkiksi ohukaispannulla voissa tai öljyssä kauniin ruskeiksi.
Täytä halkaistut sämpylät salaatilla, kalapihvillä sekä tilli-etikkakurkuilla ja valuta mausteeksi kastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous