Reseptit

Kana-kasviskeitto

Kana-kasviskeitto sopii niin arjen kiireisiin kuin rentoihin viikonloppuihinkin. Jämäkeitto on helppo käyttää seuraavan päivän lounaalla.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 broilerin koipi-reisipalaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 pieni bataatti
  • 4 perunaa
  • 100 g sokeriherneen palkoja tai pakasteherneitä
  • ¼ punaista paprikaa
  • 2 dl laktoositonta ruokakermaa
  • 1 tl vahvaa currya
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta

Valmistusohje

1. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Keitä koipireisipaloja hiljalleen liemessä noin puoli tuntia. Ota koivet pois liemestä ja anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja irrota liha luista.

2. Kuori ja paloittele bataatti sekä perunat. Kypsennä ne pehmeiksi kanaliemessä.

3. Lisää paprikapalat, sokeriherneet ja kerma. Mausta keitto currylla, sitruunalla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää broileripalat, kuumenna pari minuuttia ja suurusta keitto.

X