Reseptit

Kananmunalla täytetyt avokadot

19.4.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kananmuna on mainio paketti täynnä makua ja ravintoaineita. Kananmunalla täytetty lämmin avokado on nopea ja ravitseva aamupala.

Ainekset

Kananmunalla täytetyt avokadot:

2 avokadoa
4 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilirouhetta
1 pss rapeaa vihreää salaattia
100 g fetajuustoa

Vinegrette:

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Puolita avokadot ja poista kivet. Poista hedelmäliha kokonaisena lusikalla kuoresta ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Viillä pohjasta pala, jos avokado ei pysy vaakatasossa.

2. Koverra siemenen koloa hieman suuremmaksi pikkulusikalla. Riko kananmunat koloihin. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella chilirouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes kananmuna on kypsynyt.

3. Sekoita vinegretten ainekset kulhossa keskenään.

4. Levitä lautasille salaattia ja nosta päälle avokadon puolikkaat. Murenna päälle fetajuustoa ja viimeistele vinegrettellä.

Suosittelemme